COPD fysiotherapie – Fysiotherapie & Training Klaroenstraat – Rijswijk
Welkom bij Fysiotherapie & Training Klaroenstraat

Wie zijn wij?

Bent u op zoek naar een fysiotherapeut? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Wij staan voor kwalitatieve en persoonlijke fysiotherapie en daarbij werken wij met effectieve behandelmethodes.

COPD fysiotherapie

Wat kan COPD fysiotherapie voor u betekenen?

COPD fysiotherapie kan u helpen uw conditie op peil brengen door inspanningstraining en spieroefeningen. Heeft u problemen met slijm ophoesten dan kan de fysiotherapeut u helpen met het aanleren van een effectievere manier van hoesten. Ademoefeningen kunnen helpen bij kortademigheid.

Conditie bij COPD

De Fysiotherapeut  kan u deskundig begeleiden bij het verbeteren of op peil houden van uw conditie. Misschien vindt u dit moeilijk of durft u zich niet goed in te spannen omdat u steeds benauwd wordt. De fysiotherapeut kan u uitleggen wat u juist wel en wat u beter niet kunt doen. In overleg en afgestemd op uw situatie stelt de fysiotherapeut een trainingsschema op ter verbetering van uw conditie. Eventueel  krijgt u aangepaste oefeningen voor bijvoorbeeld uw ademspieren en arm- en beenspieren. Uw inspanning wordt meestal beloond met vermindering van uw klachten. Doordat uw zelfvertrouwen groeit, kunt u daarna ook zelf meer gaan bewegen.

Hoesten

Mensen met COPD hoesten om slijm kwijt te raken. Bij emfyseempatiënten zijn de longen echter minder stevig en werkt hoesten juist averechts. De COPD-fysiotherapeut leert u een methode om zo effectief mogelijk slijm op te geven. Hierdoor komt u ook sneller van luchtweginfecties af en kunt u die eventueel voorkomen.

Ademen

Als u kortademig bent kan de fysiotherapeut  u leren uw ademtechniek en -tempo aan te passen zodat u minder snel benauwd wordt  en uw eigen mogelijkheden beter leert inschatten. Zo houdt u activiteiten langer vol en krijgt u er ook weer meer plezier in.

Blijven bewegen

Of het verbeteren van uw conditie nu weken of maanden duurt, het is noodzakelijk dat u na de behandeling zelfstandig verder gaat met bewegen. Uw fysiotherapeut geeft u hierover advies. U kunt bijvoorbeeld gewoon gaan sporten bij een sportvereniging voor de patiënt met beginnend COPD. Wanneer uw arts dit afraadt dan kijkt de fysiotherapeut met u mee welke training voor u geschikt is om te blijven doen.