Fit in 50 days Rijswijk informatie – Fysiotherapie & Training Klaroenstraat – Rijswijk
Welkom bij Fysiotherapie & Training Klaroenstraat

Wie zijn wij?

Bent u op zoek naar een fysiotherapeut? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Wij staan voor kwalitatieve en persoonlijke fysiotherapie en daarbij werken wij met effectieve behandelmethodes.

Fit in 50 days Rijswijk informatie

Woensdag 15 mei 2024 starten de trainingen van de 40e Fit in 50 days Rijswijk.

Doel: Fit in 50 days Rijswijk is een programma waarbij je binnen 50 dagen leert hoe je een actieve leefstijl kan bereiken. Gedurende 50 dagen, gaan we fysiek aan de slag, denk daaraan je uithoudingsvermogen, je kracht, je coördinatie, je snelheid en je lenigheid.
Waar: De trainingen vinden buiten plaats in het Wilhelmina park in Rijswijk.
Wie: De trainingen zijn geschikt voor iedereen die kan hardlopen en/of wandelen, jong en oud. Je kan 7 of 14 trainingen meedoen op de zaterdag ochtend vanaf 8:30 uur tot 10:00 uur en op de woensdag avond vanaf 18:30 uur tot 20:00 uur.
Programma:

We starten met een warming-up, daarna gaan we wandelen/hardlopen en allerlei oefeningen doen gericht op het verbeteren van ons algehele conditie en we eindigen met een cooling-down.

De laatste training van de volgende periode is op zaterdag 29 juni 2024.

 Wat: We trainen ons hele lichaam, de trainingen zijn gericht op het verbeteren van kracht, uithoudingsvermogen, snelheid, lenigheid en coördinatie.
 Waarom: Bewegen heeft positieve effecten op onze gezondheid en het helpt om gezond en vitaal te blijven. Gezond en vitaal blijven tot op late leeftijd helpt om zelfstandig te blijven. Hieronder een aantal positieve effecten op de gezondheid. Let wel, die lijst is niet compleet, er zijn nog genoeg positieve effecten op te schrijven.

 

Effect bewegen: Verbeteren van hart, vaat en bloedcirculatie
Verbeteren van longcapaciteit en werking
Verbeteren en versterken van het bewegingsapparaat (spieren, botten, gewrichten)
Verbeteren van humeur en verminderen van pijn (neurotransmitters zoals endorfines en dopamine die ook in nicotine, alcohol, drugs, hamburgers zitten doen hetzelfde, vandaar de verslavingen)
Verbeteren van energie niveau
Verbeteren van de stofwisseling
Versterken van de weerstand
Positief effect op het lichaamsgewicht
Verbeteren van de stoelgang

Wat moet je bewegen? Wat zegt de overheid? Wat moet je doen? Iets wat je leuk vind in ieder geval. Wat is gezonde voeding? Wat is voeding voor je lichaam en wat is vulling voor je lichaam? Waarom nuchter bewegen belangrijk is? Dat zijn vragen die tijdens het programma beantwoord worden door middel van een presentatie en ook regelmatig tijdens de trainingen.

Informatiefolder

Klik hier voor de folder met algemene informatie over het programma.

Proefles

Wil je een proefles meedoen? Dan nodig ik je van harte uit om je aan te melden via info@fysiotherapieklaroenstraat.nl of 06-50288152. Tot snel!