Meditatie

Wat is meditatie? Mediteren is louter zijn, in het hier en nu. Volg je adem, tel de in- en uitademing, of volg de geluiden, of gedachtes. Bij mediteren observeer je je gedachtes zonder ze te veroordelen, zo probeer je tot jouw ware kern te komen. Er zijn verschillende manieren om te mediteren en ook allerlei redenen om ermee te beginnen: om te ontspannen bijvoorbeeld, om bij jezelf te komen, om bewuster te worden van je eigen drukke hoofd, of om te gaan met (negatieve) emoties. Om te mediteren heb je eigenlijk niets nodig, gewoon zitten of liggen in je eigen omgeving en dan kun je mediteren. Een geleide meditatie kan je helpen om te mediteren. Je kan ook in stilte mediteren. Of rustige muziek opzetten.

Mediteren is niet moeilijk of ingewikkeld, de lastigste stap is om een stoel te pakken, te gaan zitten en jezelf een paar minuten te gunnen. Meer is er niet voor nodig. Sommige mensen associëren mediteren met speciale kleding en een lotus houding. Dat mag, maar zitten op een stoel is net zo goed. Mediteren kan je alleen doen of met een groep. Alleen is misschien lastig, met een groep gelijkgestemden is misschien makkelijker.

2 of 3 vrijdagen per maand vanaf 19:00 uur tot 20:00 uur organiseer ik meditatie avonden onder de naam “Kom tot rust”. Met een groep van 6 tot 12 personen kan je komen mediteren. Het is voor iedereen toegankelijk, met of zonder meditatie ervaring. We gaan meestal zitten op een stoel of op een matje,  of we gaan liggen op een mat. Ik begeleid je erbij en je bent in een veilige, rustige omgeving. De meditaties zijn gericht op je adem, of een bepaald onderwerp. Elke keer een andere meditatie. Het is vooral ontspannend en lekker voor je lijf. Gun jij je dat ook? Kom dan meedoen.

Hieronder de planning voor de maand september.

Vrijdag 13 september 2019 vanaf 20:00 tot 21:00 uur “Kom tot rust”. De kosten voor deze avond zijn € 10,- en dat kan je per avond contant afrekenen of pinnen.

Vrijdag 20 september 2019 vanaf 19:30 tot 21:00 uur “Aromatherapie Healing Meditatie”. De kosten voor deze avond zijn € 15,- euro en dat kan je contant afrekenen. Deze avond staat onder leiding van Claudia van Es.

Claudia van Es is aromatherapeute en geeft healingen. Tijdens deze avond is de ruimte gevuld met lekkere ontspannende geuren. Door die geuren ontspant je hele lichaam en wordt je bewust van je eigen innerlijke energie en dat werkt helend voor je hele lichaam en geest.

Zoek jij ontspanning in je drukke leven? Ervaar je stress, onrust, heb je het gevoel dat alles je teveel wordt en wil je goed voor jezelf zorgen?
Dan wil ik je graag uitnodigen om mee te komen doen met de avonden “Kom tot rust!”. Tijdens deze avonden staan we stil bij dat hectische leven en zoeken we de ontspanning op die we nodig hebben. Elke avond heeft een eigen onderwerp die aan bod komt.

Wat kan je verwachten van de avonden “Kom tot rust!”:
 ontspanningsoefeningen voor lichaam en geest
 ademhalingsoefeningen gericht op ontspanning
 aandachtstraining/meditatie om tot rust te komen
 bewuste stilte moment voor het weekend

Weet je nu al of je kan komen? Geef je snel op, er is een maximum aantal deelnemers die mee kan doen.
Tijdens deze avonden is er koffie, thee, water en iets lekkers aanwezig.

Als je mee wilt doen en er staat geen planning, stuur dan een e-mail naar info@fysiotherapieklaroenstraat.nl of bel naar 06-50288152 en ik vertel je de planning. Mocht je iemand weten die ook belangstelling heeft, neem die persoon gerust mee. Je bent welkom!