meditatie, Mindfulness, bewustzijn
Welkom bij Fysiotherapie & Training Klaroenstraat

Wie zijn wij?

Bent u op zoek naar een fysiotherapeut? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Wij staan voor kwalitatieve en persoonlijke fysiotherapie en daarbij werken wij met effectieve behandelmethodes.

Meditatie

Wat is meditatie? Mediteren is louter zijn, in het hier en nu. Volg je adem, tel de in- en uitademing, of volg de geluiden, of gedachtes. Bij mediteren observeer je je gedachtes zonder ze te veroordelen, zo probeer je tot jouw ware kern te komen. Er zijn verschillende manieren om te mediteren en ook allerlei redenen om ermee te beginnen: om te ontspannen bijvoorbeeld, om bij jezelf te komen, om bewuster te worden van je eigen drukke hoofd, of om te gaan met (negatieve) emoties. Om te mediteren heb je eigenlijk niets nodig, gewoon zitten of liggen in je eigen omgeving en dan kun je mediteren. Een geleide meditatie kan je helpen om te mediteren. Je kan ook in stilte mediteren. Of rustige muziek opzetten.

Mediteren is niet moeilijk of ingewikkeld, de lastigste stap is om een stoel te pakken, te gaan zitten en jezelf een paar minuten te gunnen. Meer is er niet voor nodig. Sommige mensen associëren mediteren met speciale kleding en een lotus houding. Dat mag, maar zitten op een stoel is net zo goed. Mediteren kan je alleen doen of met een groep. Alleen is misschien lastig, met een groep gelijkgestemden is misschien makkelijker.

2 of 3 vrijdagen per maand vanaf 20:00 uur tot 21:30 uur organiseer ik meditatie avonden onder de naam “Kom bij jezelf”. Met een groep van 6 tot 10 personen kan je komen mediteren. Het is voor iedereen toegankelijk, met of zonder meditatie ervaring. We gaan meestal zitten op een stoel of op een matje,  of we gaan liggen op een mat. Ik begeleid je erbij en je bent in een veilige, rustige omgeving. De meditaties zijn gericht op je lichaam, adem of een bepaald onderwerp. Elke keer een andere meditatie. Het is vooral ontspannend en lekker voor je lijf. Gun jij je dat ook? Kom dan meedoen.

Nieuwe CORONA-virus regels:

 • maximaal aantal deelnemers (10)
 • grotere afstand tussen de deelnemers
 • de algemene hygiëne maatregelen van de overheid over de Corona-virus
 • als je koorts en of griepverschijnselen hebt dan blijf je thuis
 • reserveren van je plek betekent ook dat je van tevoren een betaal verzoek krijgt om het geld over te maken, dus je kan niet meer contant betalen
 • bij teveel aanmeldingen, kom je op een wachtlijst als je dat wilt en bij een eventuele afzegging kan je alsnog meedoen

Hieronder de planning:

   • Vrijdag 24 mei 2024 vanaf 20:00 tot 21:30 uur “Adem en Sound”. De kosten voor deze avond zijn € 20,- euro*, je ontvangt van tevoren een betaalverzoek en kan je het overmaken. Deze avond staat onder leiding van Petrica Balbaie en Claudia van Es. Zoek jij ontspanning in je drukke leven? Door middel van je adem en door geluiden een kort moment om beter bij jezelf te komen. Tijdens deze avonden staan we stil bij dat hectische leven en zoeken we de ontspanning op die we nodig hebben. Elke avond heeft een eigen onderwerp die aan bod komt.
   • Vrijdag 7 juni 2024 vanaf 20:00 tot 21:30 uur “Kom bij jezelf”. De kosten voor deze avond zijn € 20,- euro*, je ontvangt van tevoren een betaalverzoek en kan je het overmaken. Deze avond staat onder leiding van Petrica Balbaie. Zoek jij ontspanning in je drukke leven? Ervaar je stress, onrust, heb je het gevoel dat alles je te veel wordt en wil je goed voor jezelf zorgen? Dan wil ik je graag uitnodigen om mee te komen doen met de avonden “Kom bij jezelf!”. Tijdens deze avonden staan we stil bij dat hectische leven en zoeken we de ontspanning op die we nodig hebben. Elke avond heeft een eigen onderwerp die aan bod komt.Wat kan je verwachten van de avonden “Kom bij jezelf!”:
    • Ontspanningsoefeningen voor lichaam en geest
    • aandachtstraining/meditatie om tot rust te komen
    • Bewuste stilte moment voor het weekend
   • Vrijdag 21 juni 2024 vanaf 20:00 tot 21:30 uur “Aromatherapie Healing Meditatie”. De kosten voor deze avond zijn € 20,- euro*, je ontvangt van tevoren een e-mail betaalverzoek en kan je het overmaken. Deze avond staat onder leiding van Claudia van Es.
   • Vrijdag 5 juli 2024 vanaf 20:00 tot 21:30 uur “Gong en Drums”. De kosten voor deze avond zijn € 20,- euro*, je ontvangt van tevoren een betaalverzoek en kan je het overmaken. Deze avond staat onder leiding van Petrica Balbaie en Claudia van Es. Zoek jij ontspanning in je drukke leven? Door de trillingen van de gong en drums ben je beter geaard en kom je meer tot jezelf. Tijdens deze avonden staan we stil bij dat hectische leven en zoeken we de ontspanning op die we nodig hebben. Elke avond heeft een eigen onderwerp die aan bod komt.

Weet je nu al of je kan komen? Geef je snel op, er is een maximum aantal deelnemers die mee kan doen.
Tijdens deze avonden is er koffie, thee en water aanwezig.

Als je mee wilt doen en er staat geen planning, stuur dan een e-mail naar info@fysiotherapieklaroenstraat.nl of bel naar 06-50288152 en ik vertel je de planning. Mocht je iemand weten die ook belangstelling heeft, neem die persoon gerust mee. Je bent welkom!